Paste su moja omiljena jela za svaku priliku. Prednost je u
tome što se mogu kombinovati sa raznim sosovima, mogu biti prilozi ili glavna
jela, salate i sl. Ovo je, verovatno, najbrži način pripreme, a istovremeno
vrlo ukusan. Pre kuvanja makarona, pripremiti potrebne sastojke. U činiji
izdrobiti razne vrste sireva. Naseckati malo slanine, šunke, pršute...
Makarone - do 500 gr
Beli domaći sir (razne vrste) - po želji
Seckana slanina, šunka, pršuta - po želji
Ulje - da pokrije dno posude
Voda - dovoljno za kuvanje makarona
So - 1 kašičica
Parmezan - po želji
Obariti željeni oblik makarona u posoljenoj vodi, prema
uputstvu proizvođača. Makarone procediti, osušiti posudu u kojoj su se kuvale i
naliti malo ulja da prekrije dno. Propržiti seckanu slaninu, dodati oceđene
makarone i izdrobljeni sir, dobro promešati i to je to. Ukoliko ste pripremili
veću količinu nego što možete pojesti, sutradan obariti par jaja, dodati malo
kiselih krastavaca, majonez i pavlaku, sve promešati i eto ukusne salate.
Нема коментара:
Постави коментар