Powered By Blogger

ITALIJANSKE TRIPICE

 


Kod nas se misli da su škembići u saftu tipično srpsko jelo, međutim oni su veoma cenjeni gotovo u celom svetu. Sama reč tripe je francuskog porekla, a specijalitet su u Italiji, španiji, Nemačkoj I mnogim azijskim zemljama. Ovo je recept iz italije originalnog naziva «TRIPPA ALLA ROMANA»

Sastojci:

  • Obareni škembići - 900 gr.
  • Paradajz pire  - 450 gr.
  • Beli luk  - 2 čena
  • Crni luk - 1 glavica
  • Lišće bosiljka - 8 kom.
  • Lovorov list - 2 kom.
  • Šargarepa - 1 kom.
  • List celera - 1 stabljika
  • Maslinovo ulje - 8 kašika
  • Dimljena slanina – 150 gr.
  • Mesni buljon - 1 čaša
  • Belo vino - 1/2 čaša
  • Parmezan - 100 gr.
  • Ljuta tucana paprika – 1 kašičica
  • So – po ukusu

Priprema:

Na ulju propržiti luk, potom dodati seckanu slaninu, tucanu papriku i pripremljeno povrće. Posle par minuta dodati isečene škembiće I blago propržiti, pa naliti vinom. Dinstati 10-tak minuta pa naliti paradajz pire, listove bosiljka I lovora.  Kuvati na laganoj vatri do škembići ne budu sasvim mekani, povremeno dolivajući buljon. Na kraju posoliti po ukusu i dodati rendani parmezan, poslužiti toplo.

Нема коментара:

Постави коментар

Popularno