Powered By Blogger

SEOSKI SENDVIČ

Odrastao sam u gradu i prvi put se susreo sa selom negde u 13-14 godini kada me je otac odveo u posetu kraju u kojem je on odrastao. Tada sam prvi put uživo video domaće životinje: konje, krave, svinje, svu pernatu živinu i voće na drvetu poput krušaka, jabuka, šljiva. Jedno jutro poslali su me sa rođakom vršnjakom na ispašu krava i dali spakovani doručak. Kada smo na livadi raspakovali spremljeni doručak bio sam u šoku. Svakom po parče dva prsta debelog seoskog hleba obilno namazanog kajmakom i sečenim kuvanim jajima! Pomislio sam da nikad neću pojesti toliku količinu hrane, ali uz šetnju po mirisnim livadama apetit mi se otvorio a ukus ostao do današnjih dana.

Dobro parče hleba – 1 kom.

Kajmak – debeo sloj

Kuvano jaje – 1 kom.

Mlevena paprika – prstohvat

Нема коментара:

Постави коментар

Popularno