Powered By Blogger

SIBIRSKI KROMPIR SA PEČURKAMA

 

U sibirskom delu Rusije ovo jelo je vrlo često na trpezi. Pečuraka i krompira ima u izobilju. U nekim mestima meštni čak dobijaju po dva dana odmora kada je vreme setve i vađenja krompira.

Sastojci:

Kromir – 1 kg

Šampinjoni – 400 gr.

Luk – 2 glavice

Svinjska mast  - 50 gr.

So i začini – po želji

Način pripreme:

U jednoj posudi ispržiti luk sečen rebarca, pa dodati tanko sečene šampinjone. Dinstati dok tečnost od pečuraka ne ispari. U drugoj, većoj posudi pržiti na jačoj vatri krompire isečene na ploške do rumene boje. Vatru smanjiti i posudu poklopiti. Kada krompir omekša dodati pečurke sa lukom i dinstati još jedno 5 minuta. Posoliti i začiniti. Po želji, pri kraju se može dodati pavlaka za kuvanje ili mladi kajmak.



Može se jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz neko pečeno meso.

Нема коментара:

Постави коментар

Popularno