U
sibirskom delu Rusije ovo jelo je vrlo često na trpezi. Pečuraka i krompira ima
u izobilju. U nekim mestima meštni čak dobijaju po dva dana odmora kada je
vreme setve i vađenja krompira.
Sastojci:
Kromir
– 1 kg
Šampinjoni
– 400 gr.
Luk
– 2 glavice
Svinjska
mast - 50 gr.
So
i začini – po želji
Način
pripreme:
U
jednoj posudi ispržiti luk sečen rebarca, pa dodati tanko sečene šampinjone.
Dinstati dok tečnost od pečuraka ne ispari. U drugoj, većoj posudi pržiti na
jačoj vatri krompire isečene na ploške do rumene boje. Vatru smanjiti i posudu
poklopiti. Kada krompir omekša dodati pečurke sa lukom i dinstati još jedno 5
minuta. Posoliti i začiniti. Po želji, pri kraju se može dodati pavlaka za
kuvanje ili mladi kajmak.
Нема коментара:
Постави коментар