Powered By Blogger

KUVANO ŠKEMBE

 


U lonac turiti vodu,

Čistu, nikako sodu,

(To ide kasnije al’ uz vino,

 Da se škembe svari fino.)

Gurnuti škembe posle pranja,

I čišćenja od raznih sranja,

Kuvati ga baš polako,

Pazite da ne viri svako,

Jer ko to jednom omiriše,

Neće ga sigurno jesti više.

Dodati raznu zelen,

(Kuvaru pivo Jelen!)

I dok vreme polako čuka,

Sitno seckati crni luka.

Kad je škembe skuvano meko,

(Nemoj da se smeje neko),

Iseckati ga na štapiće,

Al’ sada uz drugo piće.

U posebnom sudu pržiti luka,

Da ne zagori, jer biće bruka.

Dodati škembe seckano,

I dinstati ga polagano,

Pa onda razne začine,

Ko voli dušice majčine,

Ljute paprike, bibera, luka belog,

Malo seckanog, malo celog,

Ma, ljudi moji, može svašta,

Naročito, što ne podnosi tašta.

Na kraju zapršku napravite,

Posolite i izvolite !



Ako je vatra bila tiha,

I prija vam ova klopa,

Ide piće iz trećeg stiha,

A posle ...

Biće gruvanja k’o iz topa!

Нема коментара:

Постави коментар

Popularno