U lonac turiti vodu,
Čistu, nikako
sodu,
(To ide
kasnije al’ uz vino,
Da se škembe svari fino.)
Gurnuti škembe
posle pranja,
I čišćenja od
raznih sranja,
Kuvati ga baš
polako,
Pazite da ne
viri svako,
Jer ko to
jednom omiriše,
Neće ga sigurno
jesti više.
Dodati raznu
zelen,
(Kuvaru pivo
Jelen!)
I dok vreme
polako čuka,
Sitno seckati crni
luka.
Kad je škembe skuvano
meko,
(Nemoj da se
smeje neko),
Iseckati ga na
štapiće,
Al’ sada uz
drugo piće.
U posebnom
sudu pržiti luka,
Da ne zagori,
jer biće bruka.
Dodati škembe
seckano,
I dinstati ga polagano,
Pa onda razne
začine,
Ko voli dušice
majčine,
Ljute paprike,
bibera, luka belog,
Malo seckanog,
malo celog,
Ma, ljudi
moji, može svašta,
Naročito, što
ne podnosi tašta.
Na kraju zapršku
napravite,
Posolite i
izvolite !
Ako je vatra bila tiha,
I prija vam
ova klopa,
Ide piće iz
trećeg stiha,
A posle ...
Biće gruvanja
k’o iz topa!
Нема коментара:
Постави коментар