Ukusne
domaće lepinje pogodne za razna punjenja: kajmak, ćevapčići, pljeskavice,
gulaš...
Sastojci:
Brašno
tip 400 – 400 gr
Sveži
kvasac – 25 gr
Voda
– 100 ml
Mleko
– 50 ml
Jaje
– 1 kom.
So
– 6 gr
Šećer
– 1 kašičica
Maslinovo
ulje – 30 ml
Golica
i suncokret – 1 šaka
U
toplom mleku razmutiti kvasac, malo brašna i šećer. U sudu za mešanje prosejati
bršno, dodati so i istucane semenke. Kada se kvasac podigne, sipati u sud sa
brašnom i uz dodavanje tople vode zamesiti mekano testo. Na kraju dodati
maslinovo ulje, blago premesiti i ostaviti da se testo podigne. Kada se testo udvostruči prebaciti na
pobrašnjenu pologu, podeliti na četiri dela i svaki još jednom blago premesiti.
Složiti u pleh prekriven papirom za pečenje i ponovo prekriti vlažnom
kuhinjskom krpom, da se testo još jednom podigne. Peći u pećnici zagrejanoj na
200⁰C 20 minuta. Od navedenih sastojaka
dobićete četiri lepe pogače od po 150
gr.
Нема коментара:
Постави коментар