Powered By Blogger

LEPINJE SA SEMENKAMA

 


Ukusne domaće lepinje pogodne za razna punjenja: kajmak, ćevapčići, pljeskavice, gulaš...

Sastojci:

Brašno tip 400 – 400 gr

Sveži kvasac – 25 gr

Voda – 100 ml

Mleko – 50 ml

Jaje – 1 kom.

So – 6 gr

Šećer – 1 kašičica

Maslinovo ulje – 30 ml

Golica i suncokret – 1 šaka

Priprema:

U toplom mleku razmutiti kvasac, malo brašna i šećer. U sudu za mešanje prosejati bršno, dodati so i istucane semenke. Kada se kvasac podigne, sipati u sud sa brašnom i uz dodavanje tople vode zamesiti mekano testo. Na kraju dodati maslinovo ulje, blago premesiti i ostaviti da se testo podigne.  Kada se testo udvostruči prebaciti na pobrašnjenu pologu, podeliti na četiri dela i svaki još jednom blago premesiti. Složiti u pleh prekriven papirom za pečenje i ponovo prekriti vlažnom kuhinjskom krpom, da se testo još jednom podigne. Peći u pećnici zagrejanoj na 200C 20 minuta. Od navedenih sastojaka dobićete  četiri lepe pogače od po 150 gr.

Нема коментара:

Постави коментар

Popularno