Powered By Blogger

KRMENADLE SA KISELIM PAPRIKAMA

                                                             

Ovo je jedno od jela iz perioda kada sam počinjao da se bavim kulinarstvom. Naime, sticajem nesrećnih okolnosti, otac i ja ostali smo bez naše najdraže osobe. Otac je znao da spremi samo tri jela, ja ništa. I tako smo jeli, jedno pola godine, pasulj, gulaš i grašak, pa ukrug... Kad je to dojadilo, prešli smo na gotova jela koja su sva imala isti ukus, bez obzira na sadržaj. Nekako u to vreme dobio sam od buduće supruge Veliki narodni kuvar i tako sam polako krenuo. Da ne pričam našta je to u početku ličilo, da ne pričam da su drugari počeli da me zovu: Papučić, ali to je bilo jako davno...


Elem, evo šta je porebno za ovaj jednostavni recept (za dve osobe):

Svinjske krmenadle – 4 kom.

Paprike iz  turšije – 2 kom.

Mast – 1 kašika

Belo vino – 1 dl.

So i začini – po ukusu

Način pripreme:

Krmenadle marinirati dan ranije. Sutradan u kesu za pečenje sipati kašiku masti, vino i malo vode. Složiti krmenadle sa polovinama paprika preko njih, dodati biber u zrnu, najkvirc i list lovora. Zatvoriti kesu i peći  u zagrejanoj rerni na 200C oko 45 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар

Popularno