Ovo
je jedno od jela iz perioda kada sam počinjao da se bavim kulinarstvom. Naime,
sticajem nesrećnih okolnosti, otac i ja ostali smo bez naše najdraže osobe.
Otac je znao da spremi samo tri jela, ja ništa. I tako smo jeli, jedno pola
godine, pasulj, gulaš i grašak, pa ukrug... Kad je to dojadilo, prešli smo na
gotova jela koja su sva imala isti ukus, bez obzira na sadržaj. Nekako u to
vreme dobio sam od buduće supruge Veliki narodni kuvar i tako sam polako
krenuo. Da ne pričam našta je to u početku ličilo, da ne pričam da su drugari
počeli da me zovu: Papučić, ali to je bilo jako davno...
Elem,
evo šta je porebno za ovaj jednostavni recept (za dve osobe):
Svinjske
krmenadle – 4 kom.
Paprike
iz turšije – 2 kom.
Mast
– 1 kašika
Belo
vino – 1 dl.
So
i začini – po ukusu
Način
pripreme:
Krmenadle
marinirati dan ranije. Sutradan u kesu za pečenje sipati kašiku masti, vino i
malo vode. Složiti krmenadle sa polovinama paprika preko njih, dodati biber u
zrnu, najkvirc i list lovora. Zatvoriti kesu i peći u zagrejanoj rerni na 200⁰C oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар