Powered By Blogger

DIMLJENI PILEĆI KARABATAK SA PEČURKAMA

 


Sastojci:

Dimljeni karabatak – 2 kom.

Sušeni vrganj – 40 gr.

Luk – 1 glavica

Šargarepa – 1 kom.

Beli luk – 2 čena

So i začini – po želji

Pavlaka za kuvanje – 200 ml.

Pirinač – jedna šolja

Potopiti sušene vrganje u mlaku vodu na jedno pola sata i procediti. Vodu ne bacati već koristiti za dolivanje prilikom dinstanja. Iseći dimljeni  karabatak na manje delove, propržiti  da porumene, pa blago prodinstati. 

U posebnoj posudi ispržiti crni, beli luk i šargarepu, pa dodati oceđene vrganje. Sve zajedno dinstati oko 20-tak minuta.  Dodati pavlaku, batake i nastaviti kuvanje 15-tak. Sevirati uz bareni pirinač.

Нема коментара:

Постави коментар

Popularno